2010. július 5., hétfő

8. Ál-egységek

26-án szombaton ál-egységeket (Mock Unit) alkottunk. A táborozó gyerekek egységekbe vannak szervezve, egy egység kb. 12-14 gyerekből áll. Egy egységhez két counselor tartozik, akik a nap 24 órájában velük vannak. A két óra szabadidejüket felváltva vehetik ki. Ezek az ál-egységek azt jelentették, hogy mi voltunk a gyerekek egy napig, kivéve a két counselort.

A unithoz tartozó faházba vonultunk és ott aludtunk éjjel. Nappal pedig különböző fontos témákat beszéltünk meg és olyan tevékenységeket folytattunk, amiket majd a gyerekek fognak.

Például először rajzolnunk kellett egy kezet aminek az öt ujjába öt információt kellett írnunk magunkról:

1. Ha egy konyhai eszköz lehetnél, mi lennél?
2. Ha összekombinálhatnál három állatot, melyik három lenne az?
3. Hova utaznál el legszívesebben?
4. Mi a kedvenc ételed?
5. Egy életrajzi információ

Ezek azért fontosak, hogy a counselorok megismerjék a táborozóikat. A korcsoport-igazgatók az első este után meglátogatják a counselorokat és elvárják tőlük, hogy legalább minden egyes hozzájuk tartozó gyerekről egy valamit tudjanak.

Ezután tábortüzet készítettünk, amihez nekünk kellett fát gyűjteni. Ezen készítettük el az ebédünket. Az ilyen tevékenységet kinti főzésnek (cookout) hívják. Grilled cheese volt, ami azt jelenti, hogy két szelet kenyér közé sajtot tesznek és egy nagy vasat bekennek vajjal, azon sütik meg.

Ezután pudingot készítettünk egy hatalmas tálban.




Délután átvonultunk a Recreation Centerbe, ahol a tábori orvos tartott egy előadást a vér által hordozott kórokozókról. Ennek az volt a lényege, hogy vér érintésekor kesztyűt kell viselni. Beszélt még a kullancsokról is, amiből másnap kaptam is egyet, meg a méh csípésről.

Az volt még új információ nekem, hogy az erdő tele van mérgező levelekkel (poison ivy, poison oak, poison sumac) amiknek az érintése komoly problémákat okozhat, sőt még a füstjüknek a beszívása is. Akár kórházba is kerülhet a személy aki megérintette őket. Ezek úgy néznek ki mint a többi fa hajtásai, és pl. a leveleik számáról lehet őket felismerni. Például a poison ivy-nek (mérges szömörce) három levele van.

Este ismét cookout volt. Ezúttal paradicsomos paprikás főzelékszerű dolgot készítettünk amibe hús és sajt került. Majd narancsot töltöttünk meg pudinggal, és alufóliába csomagolva megsütöttük.

Ezután még három képzésen vettünk részt: bibliatanulmány levezetése, konfliktuskezelés és a gyerekekkel folytatható tevékenységek.

A konfliktuskezelés érdekes volt, mert néhányan előadtak egy példát:

Az egyik táborozó azt állította, hogy a másik ellopta a zseblámpáját. A másik persze tagadta. Üvöltözni kezdtek, majdnem egymásnak estek. Szét kellett őket választani, segíteni nekik lehiggadni, majd mindkettőt egyenként meghallgatni. Végül meg kellett egyezniük. Az ilyen dolgok mindennaposak a táborozók körében, nem könnyű a counselorok dolga.

Ezután még megbeszéltük a tábori zsargont.

Ha medvét lát a counselor, a walkie-talkie-ba nem medvét mond, hanem azt, hogy látok egy "cserepes növényt". Ezzel segíti azt, hogy a táborozók higgadtak maradjanak.

Ha betolakodót lát, azt mondja, hogy "bagoly", ha egy táborozó a főút irányába indul, akkor pedig azt, hogy "519", mert ez az út száma. Rengeteg hasonló kifejezés van, amik segítenek megelőzni azt, hogy a táborozók probléma esetén pánikba essenek.

Ennyi volt az aznapi program, amin az ál-egységünkkel egy csoportban vettünk részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése