2010. július 5., hétfő

7. A személyzeti képzés

Pénteken megérkezett a legtöbb személyzet és megbeszéltük hogy kivel mi történt. Ekkor már itt voltak a magyarok is. Ezen kívül van egy újzélandi, egy mongol, egy ír és néhány angol nemzetközi is. Egy valaki egyhónapos autóstoppolás és sátorozás után érkezett ide egyenesen Torontóból.

Ezután átköltöztünk egy faházba, ahol a következő hetet kellett töltenünk. A faházunk mellett mosómedvék járkáltak, néha elég nagy zajt csaptak.


Délelőtt bejelentkeztünk, elintéztük a papírmunkát, kaptunk személyzeti pólót és mappát amiben minden infó részletesen le van írva.

Délután lementünk a tóhoz, ahol találkoztunk egy 75 éves emberrel, aki űrkutatásnál dolgozott és részt vett az első ember holdra juttatásában.

Ezután megkezdődött a képzés. A táborvezető és az igazgató egy rövid ideig beszéltek, majd vacsoráztunk és áhítaton vettünk részt. Este pedig egy ismerkedős alkalom volt, aminek a célja az volt, hogy a több mint száz főből álló személyzet minél jobban együtt tudjon működni a nyár folyamán.

Egy papírra felírtunk 4 dolgot. Középre a nevünket, egyik sarokba a 3 kedvenc tevékenységünket, másik sarokba egy olyan dolgot, ami borzasztóan tud idegesíteni, a harmadikba egy kedvenc személyt, a negyedikbe pedig azt, hogy ha időutazásban vehetnénk részt, akkor mikorra ugranánk. Ezután a papírt a hátunkra ragasztottuk és csöndben körbe járkáltunk egy percig, amíg mindenki megtekintette a számára érdekes feliratokat.

Ezután párokba kellett rendeződni olyanokkal, akik nem ismerik egymást és le kellett ülni egy tetszőleges helyen. Ott pedig a pár minden tagja kapott 4 kérdést (ugyanazt a négyet) 2-t a papírról és még 2-t, majd fél percig beszéltünk minden kérdésről.

Ezt ötször játszottuk végig, így tudtak keveredni az emberek. Ezután az odafigyelést gyakoroltuk.

Megint párokba rendeződtünk és feltettünk egymásnak 5 kérdést:

1. Egy rossz szokásod
2. Egy gyerekkori élményed
3. Miért jöttél a táborba
4. Valami, amit egyedül szeretsz csinálni
5. Ha halálod előtt választani kéne egy utolsó ételt, az mi lenne

Ezután egy másik csoporttal négyes csoportba szerveződtünk. A párunk mögé kellett állni, majd a vállára tett kézzel, az ő nevében elő kellett adni azt az öt infót, amit megtudtunk róla.

Este még volt egy snack néhányan gitároztak, és mindenki azt csinált amit akart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése